Tagtik

"Niet-gevaccineerde arts die leven van patiënten in gevaar brengt, is doodslag"

Viroloog Peter Piot, die onder meer de Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen adviseert over het coronavirus, omschrijft het simpelweg als 'doodslag' wanneer een arts door zijn niet-vaccinatie het leven van patiënten in gevaar brengt.

"Als je als arts niet gevaccineerd bent en de zwaksten blootstelt aan het virus dat eventueel hun dood veroorzaakt, is dat doodslag'', stelt de viroloog in De Zevende Dag. ''Als arts hebben we verplichtingen. Het is zwaar om iemand zijn job af te pakken, maar als het echt niet anders kan, moeten we de belangen van een hele maatschappij tegenover één persoon zetten. En zonder die vaccinaties zie ik het niet zitten en gaan we mensen doden. Dat kan niet in een ziekenhuis."

De verplichte vaccinatie van al het zorgpersoneel, is voor Piot dan ook de enige juiste oplossing. Maar de viroloog vindt het geen goed idee om de vaccinatie voor de hele bevolking te verplichten. Niet iedereen brengt mensen op eenzelfde manier in gevaar. De maatregelen moeten in verhouding staan tot het risico. De verantwoordelijkheid van het zorgpersoneel is anders dan die voor een tuinier, een verkoper of een kantoormedewerker", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zevende Dag/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren