Tagtik

Niet iedereen is blij met Black Friday

Vrijdag 25 november is Black Friday, een dag waarop heel wat winkels en winkelketens, online of in de winkels zelf, heel grote kortingen aanbieden. Niet iedereen is blij met de uit de States overgewaaide commerciële actie.

Zo is Unizo, de organisatie van zelfstandige ondernemers, heel kritisch voor Black Friday. "Het concept van deze kortingendag klopt hier gewoon niet", aldus Gerrit Budts, woordvoerder van Unizo, bij Het Nieuwsblad.

"Black Friday komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar is het de dag na Thanksgiving, waar er een overstock is die na de feestdag weg moet”, zo legt hij uit.

"Maar in België vieren we geen Thanksgiving. De hele kortingenactie die hier nu in België ook aan de gang is, is geen voorbeeld van duurzaam ondernemen. Een eerlijk product verdient een eerlijke prijs, zeker in de huidige economische toestand."

Niet alle winkels doen mee met Black Friday. Winkelketen Xandres, die dameskleding maakt en verkoopt, sluit zelfs zijn 15 winkels in België en ook op de webshop kan vrijdag niets worden besteld: Black Friday, een feest voor overconsumptie, past niet in de waarden van het bedrijf.

(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren