Tagtik

Nieuw coronavirus overgesprongen van hond naar mens

In Maleisië hebben wetenschappers een nieuw hondencoronavirus ontdekt. Dat gebeurde bij een kind dat in 2018 in het ziekenhuis werd opgenomen met een longontsteking. Het nieuws werd gemeld in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases.

Momenteel is nog niet duidelijk of het virus een serieuze bedreiging vormt voor de mens. Het is namelijk nog niet duidelijk dat de longontsteking veroorzaakt werd door het virus of dat het zich verder kan verspreiden tussen mensen. De onderzoekers benadrukken wel dat de wetenschap proactiever op zoek moet naar virussen die van dieren op mensen kunnen springen. 

"De belangrijkste boodschap is dat dit waarschijnlijk overal ter wereld kan gebeuren, waar mensen in contact komen met dieren.", zei Dr. Gregory Gray, epidemioloog aan de Duke University en een van de auteurs van het onderzoek. "We moeten dit dus onderzoeken want als we ze vroegtijdig kunnen opvangen en ontdekken dat die virussen het goed doen in de menselijke gastheer, dan kunnen we misschien verhinderen dat het een pandemisch virus wordt.", besluit Gray. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad)

Ook dit kan u interesseren