Tagtik

Nieuw dagrecord coronabesmettingen in de VS

In de Verenigde Staten blijft het coronavirus voortwoeden. Woensdag haalde het aantal nieuwe besmettingen een recordhoogte: in 24 uur tijd kwamen er maar liefst 36.880 nieuwe besmettingen bij.

Het vorige dagrecord dateerde al van twee maanden terug: op 24 april werden 36.739 besmettingen gerapporteerd. Het totale aantal besmettingen voor de VS is nu al opgelopen tot precies 2.381.361 besmettingen volgens de cijfers van de Johns Hopkins University. 121.979 personen bezweken al aan het virus in de VS.

Vooral in het zuiden en het westen van de VS stijgt het aantal besmettingen. Ook in staten als Florida, Texas en Californië stijgt het aantal enorm snel. In Texas is het aantal personen in de ziekenhuizen met een coronabesmetting op een maand tijd verdubbeld. In Houston is 97 procent van de bedden in de afdelingen intensieve zorg ingenomen. In de staten Florida, Texas, Oklahoma en South Carolina werd het hoogste aantal besmettingen op één dag genoteerd.

In New York, aanvankelijk het epicentrum van de epidemie, moeten reizigers die uit andere staten komen, verplicht veertien dagen in quarantaine.

(Fausto by Tagtik/Source: NYT, De Standaard/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren