Tagtik

Nog altijd onduidelijkheid over regels die morgen gelden

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wordt momenteel nog hard gewerkt aan het Koninklijk Besluit dat duidelijkheid moet brengen over de woensdag genomen maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gelden vanaf zaterdag. Dat verklaarde ze vrijdagochtend in 'De Ochtend' op Radio 1. Tegen vrijdagmiddag zou het KB gepubliceerd moeten zijn.

Zo weten winkeliers nog niet precies hoe het zit met het winkelen op afspraak. In Nederland moet bijvoorbeeld een afspraak in een winkel vier uur vooraf worden gemaakt, maar in België zou die tijdsperiode er niet komen.

"Het is de bedoeling om de winkeliers met zo weinig mogelijk administratie op te zadelen", aldus minister Verlinden. "De winkeliers zullen duidelijk met reservaties moeten werken. Enkel mensen die gereserveerd hebben, zullen toegang krijgen tot de winkelruimte, enkel tijdens het hen toegewezen tijdsslot."

Volgens de minister zal de politie en de economische inspectie toezicht houden op het naleven van deze nieuwe maatregelen. "Ik begrijp dat deze situatie niet prettig is, maar het is een poging om met dit systeem de winkels toch open te houden", zo klinkt het nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, VRT NWS/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren