Tagtik

Nog minstens 55 mensen met Belgische link in Afghanistan

Van 55 mensen met een Belgische link is zeker dat ze zich nog in Afghanistan bevinden en het land willen verlaten. Dat werd vernomen uit diplomatieke bron. Of die mensen recht hebben op evacuatie naar België wordt nu bekeken bij Buitenlandse Zaken. Indien dit het geval is zal er met internationale partners een oplossing worden gezocht. Defensie blijft in elk geval tot 31 augustus aanwezig in Islamabad.

België heeft de afgelopen 10 dagen ongeveer 1.400 mensen weggehaald uit Afghanistan. De missie werd woensdagavond stopgezet door de imminente terreurdreiging. 

Dat bleek net op tijd te zijn, want uiteindelijk vond er donderdag een terreuraanslag plaats. Toch zijn dus nog een aantal Belgen en andere rechthebbenden niet op tijd op de luchthaven van Kaboel geraakt. De Belgische ambassade in Islamabad heeft al van 55 mensen vernomen dat ze nog in het land zijn en er weg willen, werd vernomen in diplomatieke kringen. Mogelijk zijn daar ook nog gezinsleden bij. Of die mensen effectief recht hebben op evacuatie wordt nu bekeken.

België heeft wel nog een commando-element, twee C-130's met de nodige ondersteuning en ook medische- en landcapaciteit. Defensie wil echter niet kwijt hoeveel militairen zich op dit moment nog in Pakistan bevinden. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad)

Ook dit kan u interesseren