Tagtik

Nog slechts 33 covid-opnames per dag

De afgelopen 7 dagen werden er 542 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in België. Dat is een daling van 45 procent in vergelijking met de week ervoor. Van 13 tot en met 19 juni werden elke dag gemiddeld 33 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 37 procent minder dan de week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnames daalt al meer dan een maand aan een fors tempo.

De ziekenhuizen rapporteerden een totaal van 459 covidpatiënten in het ziekenhuis. We duiken dus fors onder de grens van 500. De bezetting in de ziekenhuizen blijft consequent en stevig dalen. Op weekbasis is er een daling met 37 procent. 203 covidpatiënten liggen op intensieve zorg. 125 hebben beademing nodig. Op weekbasis blijft ook het aantal opnames op de afdelingen intensieve zorg dalen, dit keer met 29 procent. Het aantal patiënten dat aan de beademing ligt is gedaald met 23 procent.

Er vielen de afgelopen week helaas ook nog 6 doden per dag te betreuren in ons land. Dat is een daling van 37 procent in vergelijking met de week ervoor.

Eergisteren, op vrijdag 18 juni (de laatste dag waarvoor cijfers beschikbaar zijn), hadden 6.170.720 mensen in ons land al zeker één prik gekregen. Dat is 66,9 procent van de volwassenen. Als je kijkt naar de totale bevolking, minderjarigen inbegrepen dus, gaat het om 53,6 procent. 3.471.532 mensen zijn volledig beschermd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sciensano/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren