Tagtik

Nog steeds problemen met watertoevoer in Overijse

In het Vlaams-Brabantse Overijse zijn de problemen met het drinkwater nog steeds niet van de baan. Al sinds donderdagavond zitten verschillende wijken in de gemeente zonder water. Op sommige plekken komt er zelfs geen druppel water meer uit de kraan. Getroffen inwoners kunnen bij de brandweerkazerne terecht voor drinkwater.

Deze voormiddag zal er in de brandweerkazerne van Overijse opnieuw water worden uitgedeeld aan mensen die zonder zitten. Dat is het geval bij heel wat inwoners in het centrum van de gemeente en in de deelgemeente Jezus-Eik.  "We hebben een extreem hoog waterverbruik vastgesteld en dat heeft uiteindelijk geleid tot waterproblemen.", zei watermaatschappij De Watergroep daarover. De burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes (Overijse 2002 – N-VA) kondigde intussen een sproeiverbod af tot zondagavond.

Volgens De Watergroep is de situatie al iets beter dan gisteren. "We hebben het reservoir van Meerbeek beter kunnen vullen de voorbije nacht en ook de watertoren van Jezus-Eik is beter gevuld." zegt woordvoerder Kathleen De Schepper.

De problemen zullen volgens De Schepper echter nog even blijven duren. "De watertoren van Jezus-Eik is nog niet voldoende gevuld geraakt", zegt De Schepper. "Daarom ook de vraag om in de volledige regio zuinig te blijven omspringen met drinkwater." (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture : Pixabay)

Ook dit kan u interesseren