Tagtik

Nog steeds warm, maar het kan regenen

Woensdag wordt ons weer beïnvloed door een depressie die zich verplaatst van Ierland naar Noorwegen. Een golvende storing hieraan verbonden strekt zich uit de de Noordzee tot de Balearen, en trekt over ons land. Bij zijn doortocht van west naar oost valt er wat lichte neerslag. Vannacht zorgt een hoogtewig voor een stabilisatie van de luchtmassa over het westen van het land, terwijl het oosten nog steeds onder invloed is van de storing. De regenzone verlaat pas donderdagochtend ons land via Duitsland. Dat meldt het KMI.

Woensdagvoormiddag is het ten noorden van Samber en Maas bewolkt met perioden van lichte regen. Elders is het overwegend droog met enkele tijdelijke opklaringen. In de namiddag regent het nog bij momenten licht over het centrum en zijn er op het Ardense reliëf enkele buitjes mogelijk. Over het uiterste noordwesten verschijnen er dan ook enkele opklaringen. Het is nog steeds zeer zacht over het oosten met maxima van 17 tot 20 graden. Naar het westen toe krijgen we maxima tussen 13 en 17 graden. De wind is meestal zwak uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. In de Ardennen waait de wind soms matig.

Woensdagavond en -nacht verplaatst de regenzone zich geleidelijk van het centrum naar het zuidoosten. Zij verlaat op het einde van de nacht ons land richting Duitsland. De opklaringen over het noordwesten breiden zich uit naar het centrum. Plaatselijk kan er nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 7 en 10 graden bij een overwegend zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren