Tagtik

'Omikron klaar om schokgolf door de States te jagen'

Anthony Fauci, immunoloog en medisch adviseur van de Amerikaanse president Joe Biden, schetst een somber beeld van de coronasituatie in de Verenigde Staten. Net zoals in andere delen van de wereld neemt de omikronvariant het stilaan over van delta en dat heeft grote gevolgen, benadrukt Fauci.

"De komende weken en maanden zullen hard worden. De heel snelle opkomst van de omikronvariant van het coronavirus zal het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en doden in de Verenigde Staten weer doen stijgen'', zegt Fauci in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN. De immunoloog benadrukt dat de omikronvariant een verdubbelingstijd van 2 tot 3 dagen heeft. ''Het zal het overnemen van de deltavariant”, stelt Fauci. Hij vreest vooral dat in gebieden in de States waar de vaccinatiegraad laag ligt, de druk op het ziekenhuissysteem zal toenemen.

“Als we kijken naar wat het gedaan heeft in Zuid-Afrika, wat het doet in het Verenigd Koninkrijk en wat het nu begint te doen, voorzie ik dat we in serieuze moeilijkheden zullen komen en dat we meer moeten doen om het tegen te gaan (...) De komende weken en maanden zullen hard worden.”

(Skwadra by Tagtik/Source: CNN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren