Tagtik

Ook maandag wisselend tot zwaarbewolkt

Hevige onweersbuien hebben zondag voor wateroverlast gezorgd in Vlaanderen. Onder meer in de regio Aalst en Vlaams-Brabant stonden verschillende straten blank. Het ziet er niet meteen naar uit dat we gauw weer op zomers weer mogen rekenen. Ook maandag, dinsdag, woensdag en donderdag blijft het immers regenen in onze contreien.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met in de ochtend al een vrij grote kans op buien. In de namiddag trekt een meer gestructureerde neerslagzone vanaf Frankrijk over ons land, waarbij er ook kans is op onweer en windstoten. De meest actieve buien zijn wellicht voor het oosten van het land. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 20 graden elders. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind die tijdelijk veranderlijk is. Dat meldt het KMI.

Tijdens de avond is het tijdelijk wat rustiger en zijn er nog een paar plaatselijke buien, hoewel het wel op de meeste plaatsen droog zal zijn. Tijdens de nacht naar dinsdag neemt de wind toe en gaat het regenen vanuit het westen. De neerslag krijgt ook een buiig karakter en daarbij is er onweer mogelijk. De minima liggen rond 17 graden. Er komt een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwester te staan. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 km/u.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren