Tagtik

Opnieuw 4 jaar cel voor 'kappelletjesverkrachter'

In 2014 kreeg Bruggeling Bart D. al een celstraf van tien jaar voor een reeks verkrachtingen. De inmiddels 50-jarige West-Vlaamse verkrachter ging echter opnieuw zwaar in de fout.

Deze week werd Bart D. opnieuw veroordeeld voor een nieuwe poging tot verkrachting. Ditmaal legde de rechtbank hem een effectieve gevangenisstraf van vier jaar op.

In 2002 verkrachtte Bart D. uit Brugge een meisje in een kapel in Gistel terwijl haar vriend onder bedreiging van een vuurwapen moest toekijken. Voor deze zware misdaad en nog vier andere verkrachtingen kreeg hij in 2004 een effectieve celstraf van 10 jaar en 10 jaar terbeschikkingstelling.

Na zijn vrijlating en behandeling voor seksuele agressie ging hij in de zomer van 2017 opnieuw zwaar in de fout terwijl hij onder elektronisch toezicht stond. In de nacht van 16 op 17 juli probeerde hij opnieuw een meisje te verkrachten. Gelukkig kon het slachtoffer de dader een schop geven en wegvluchten. Voor deze verkrachtingspoging kreeg hij maandag vier jaar effectief opgelegd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren