Tagtik

Opnieuw meer dan 1.600 besmettingen per dag

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt tot een gemiddelde van meer dan 1600 per dag. Dat blijkt donderdagochtend uit de nieuwste cijfers van Sciensano.

Tussen 29 juli en 4 augustus werden per dag gemiddeld 38,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +21% op weekbasis. Momenteel liggen er 369 coronapatiënten in het ziekenhuis (+19% op weekbasis), van wie 92 op een afdeling intensieve zorg (-4% op weekbasis). 52 van hen moeten worden beademd (+6% op weekbasis).

In de periode tussen 27 juli en 2 augustus stierven per dag gemiddeld 3,1 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +57% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 26 juli en 1 augustus werden elke dag gemiddeld 1.603 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +9% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 3,2% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 1,12.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren