Tagtik

Opnieuw naar kantoor: welke dag is het meest geschikt om te telewerken?

In de coronapandemie heeft het telewerken een grote vlucht genomen, maar heel veel bedrijven zien hun werknemers nu stilaan terugkeren naar kantoor. Vaak krijgen zij de keuze om zelf te beslissen op welke dag zij opnieuw hun collega's zullen zien.

Op het eerste gezicht lijkt maandag en vrijdag de ideale dagen om thuis te werken: ook al moeten we dan thuis werken, lijken we op die manier toch het weekend wat te kunnen verlengen (als we maandag thuiswerken) of het weekend eerder te kunnen inzetten (als we vrijdag thuiswerken).

Toch zijn maandag en vrijdag niet de beste dagen om onze 'telewerkdag' te kiezen: maandag is vaak een drukke dag met vergaderingen en belangrijke beslissingen in een bedrijf. Het is dus geen goed idee om op die dag er fysiek niet te zijn.

Vrijdag wordt dan vaak beschouwd als de rustigste dag op kantoor: de collega's zijn al een beetje in weekendstemming en het gaat er losser aan toe. De 'makkelijkste' taken op de werkplanning worden om die reden ook vaak naar het einde van de week geschoven. Een goede reden om op de laatste werkdag van de week toch naar kantoor te gaan.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren