Tagtik

Overlegcomité denkt (nog) niet aan verstrengingen

Net als in enkele andere Europese landen stijgt ook in België het aantal besmettingen met het coronavirus. In Nederland leidde dat tot enkele verstrengingen, maar in België denkt het Overlegcomité dat volgende week samenkomt, (voorlopig) nog niet aan nieuwe strengere maatregelen.

In het verleden gold een stijging van het aantal besmettingen (wat steeds leidde tot een stijging van het aantal ziekenhuisopnames en bezetting van ICU-bedden) altijd als een parameter om coronamaatregelen te verstrengen. Door de vaccinaties gaan er nu steeds meer stemmen op om andere parameters te hanteren.

"Zolang de vaccins blijven werken tegen de varianten, stevenen we af op een goed verhaal", aldus Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in Het Laatste Nieuws. "Al kan je nooit uitsluiten dat er onverwachte elementen opduiken. Op het Overlegcomité van 16 juli gaan we kijken waar we staan, zoals we altijd gezegd hebben."

"We houden er rekening mee dat bepaalde versoepelingen on hold worden geplaatst. Aan verdere verstrengingen denken we voorlopig niet", zo vernam de krant in PS-kringen.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren