Tagtik

Overweeg jij ook de overstap naar het onderwijs?

2.818 mensen ruilden in 2020 hun job in de privésector voor een job in het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in 2019 en trouwens het hoogste aantal ooit. Toch blijft het Nederlandstalig onderwijs kampen met een stevig lerarentekort, hoe komt dat?

Het lerarentekort is nijpender dan ooit omdat er simpelweg meer leraren nodig zijn. “Wie met pensioen gaat, moeten we vervangen”, legt Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs uit bij Jobat. “Maar dat is niet alles. Zo is er extra inzet nodig van leraren om de leerachterstand na corona in te halen. En misschien het belangrijkste: het aantal leerlingen blijft stijgen.”

Er is nood aan leraren basisonderwijs en voor bepaalde vakken aan leraren in het secundair onderwijs, zoals Frans, wiskunde, wetenschappen, technische en praktische vakken.

Een job in het onderwijs biedt heel wat voordelen, onderstreept Boeve. “Je werkt mee aan de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, krijgt een mooie wedde, bent vrij tijdens de schoolvakanties én werkt in een sector in transitie. Een baan in het onderwijs kent dus heel wat voordelen.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Jobat/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren