Tagtik

Parket start onderzoek naar geweld in Anderlecht

De beelden die de politievakbond VSOA woensdagavond verspreidde over een incident in Anderlecht waarbij een politieagent gewond raakte door een schop in het gezicht, zijn op de sociale media veelvuldig gedeeld. Het parket van Brussel is een onderzoek gestart.

"Die delen wij nu, omdat het nodig is hier aandacht voor te vragen", zo zegt Vincent Houssin van VSOA over de beelden bij De Standaard. "Bij voorgaande rellen hebben we gezien dat sommigen dit nog altijd als uitzonderlijk beschouwen, of minimaliseren."

De RTBF meldde dat het parket een onderzoek is gestart: "Er loopt een onderzoek naar opzettelijke slagen en verwondingen om de verdachten te identificeren."

De politievakbond richtte zich op de sociale media naar Vlaams minister van Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en Brussels staatssecretaris Pascal Smet (SP.A) die eerdere incidenten minimaliseerden. "Jongens, demonstreer dan hoe het moet. Het moet gedaan zijn met die bepampering. Zo kan het niet verder. Neem maatregelen," zo vertelt Houssin.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren