Tagtik

Politie geeft 21-jarige Belgische huisarrest in vakantiehuis aan Comomeer

Een speedboot met aan boord elf Belgische toeristen is vrijdag over een andere boot gevaren op het Italiaanse Comomeer. Daarbij kwam een Italiaanse student van 22 om het leven. Het slachtoffer werd dodelijk geraakt door de boot met Belgen, de andere twee opvarenden vielen in het water toen hun boot kapseisde. Zij werden gered door de brandweer. Ze liepen wat kneuzingen op en verkeerden in shock.

Vermoedelijk heeft de vrouw die de 7 meter lange speedboot boot met de Belgen bestuurde, het bootje van drie Italiaanse jongeren niet of pas veel te laat opgemerkt. De kans bestaat dat ze verblind was door de zon. De carabinieri van Menaggio onderzoekt het dodelijk ongeval.

Intussen heeft het Italiaanse gerecht een 21-jarige Belgische vrouw onder huisarrest geplaatst na de dodelijke botsing vrijdag op het Comomeer. Ze stond aan het roer van de speedboot waarop nog tien Belgen zaten toen ze over een andere boot met drie opvarenden voer. De Belgische van 21 wordt beschuldigd van schipbreuk en doodslag. Om te vermijden dat ze Italië zou verlaten plaatste het gerecht haar onder huisarrest in het vakantiehuis aan het Comomeer waar ze verbleef.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren