Tagtik

Politie legt tuinfeest met 80 personen stil

Agenten van de politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) hebben dinsdagavond in Lint een tuinfeest moeten stilleggen. Op de barbecue waren zo'n 80 mensen aanwezig.

"Het ging vooral om Brusselaars die naar Lint waren afgezakt om iets te vieren", zo vertelt Dirk Fonteyne van HEKLA bij HLN. "Volgens de organisator van de barbecue waren er maar tien tot vijftien personen uitgenodigd maar is het feest een eigen leven gaan leiden op sociale media en stond er ineens tachtig man in de tuin."

Toen de politie bij het lockdownfeestje aankwam, was er al een felle discussie aan de gang tussen de aanwezigen. De ruzie werd voortgezet op straat toen de agenten het feestje stillegden. Verschillende groepjes gingen met elkaar op de vuist.

"We hebben bijstand moeten vragen aan de zones Minos, Rupel en Lier om de situatie onder controle te krijgen. Uiteindelijk hebben we zeven amokmakers bestuurlijk moeten aanhouden", aldus Fonteyne. Bij de schermutselingen raakten ook drie politieagenten lichtgewond.

Alle aanwezigen op het feest mogen een gasboete verwachten omdat ze de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben geschonden.

(Fausto by tagtik/Source: HLN, De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren