Tagtik

Politie moet bomvol café in Hasselt ontruimen

Al op de eerste dag van de heropening van de horeca is de politie in Hasselt maandagavond tussenbeide moeten komen omdat de regels niet werden nageleefd.

Het was al in de namiddag duidelijk dat het er niet aan toeging zoals het moest bij café Het Bierpunt in Hasselt: heel veel klanten stonden dicht bij elkaar tussen de tafeltjes op het terras en gingen zelf hun drank halen aan de toog. De politie kwam de cafébaas enkele waarschuwingen geven, maar dat verbeterde niets aan de toestand.

"Er worden pv’s opgemaakt omdat de openbare orde verstoord werd", aldus commissaris Yannick Vanherck bij HLN. "Heel de straat stond hier vol mensen, passanten konden niet meer veilig door. We hebben meerdere waarschuwingen gegeven, maar er volgde geen gehoor. De coronaregels werden ook constant verbroken. Er zullen meerdere pv’s worden opgemaakt."

Rond 22 uur ging de politie het café binnen om de zaak te ontruimen. "Onbegrijpelijk, nu gaan jullie zich nogal populair maken", zo sprak de cafébaas. "De jeugd heeft drie maanden binnen gezeten en keek hier zo naar uit. Nu wordt dit van hen afgepakt."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren