Tagtik

Portugees gerecht wist al jaar voor verdwijning McCann dat Brückner pedofiel was

Het lijkt er steeds meer op dat er communicatiefouten zijn gemaakt in het dossier rond de Duitser Christian Brückner en Madeleine McCann. Het Britse meisje verdween in 2007 in een vakantievilla in Praia da Luz. Brückner verdween in die periode ook in de Algarve. De Portugese politie wist al een jaar voor de verdwijning dat de Duitser een pedofiel was en in de regio verbleef. Dat meldt het Britse dagblad The Mirror.

Christian Brückner heeft nog steeds niet bekend of hij de Britse peuter Madeleine McCann ontvoerd heeft. Hij weigert te praten. 

De Duitser gaf in 2006 wel toe dat hij een veroordeelde kindermisbruiker was nadat hij voor de rechtbank in Portugal verscheen wegens diefstal. Hij zei dat hij als tiener al een gevangenisstraf van 18 maanden uitzat voor een seksuele aanval op een kind in zijn vaderland. De onthulling dat de autoriteiten van die veroordeling wisten, zal waarschijnlijk de Portugese autoriteiten nog meer onder druk zetten.

Deze nieuwe feiten maken het des te opmerkelijker dat Brückner nooit eerder ondervraagd is door de politie in Portugal. Volgens een hooggeplaatste bron van de Policia Judiciaria, de nationale politie-instantie voor strafrechtelijk onderzoek van Portugal, werd Brückner nooit eerder ondervraagd omdat de politie niet wist dat hij een zedendelinquent was. Er werden in 2007 wel degelijk tientallen zedendelinquenten ondervraagd die in het gebied woonden. Brückner kon echter rustig zijn gang gaan en keerde enkele maanden na de verdwijning van Maddie terug naar Duitsland. Het lijkt er dus op dat de bekentenis door de rechtbank nooit aan de politie is doorgegeven. 

Brückner kwam pas in 2017 in het visier nadat een informant beweerde dat de Duitser het verhaal in een bar had bekend. Volgens de Duitse aanklagers is er ook bewijs dat Madeleine dood is. De verdwijningszaak is nu een moordonderzoek geworden. (Skwadra by Tagtik/Source: The Mirror)

Ook dit kan u interesseren