Tagtik

Regel van vier: weinig vertrouwen in medeburgers

Uit de resultaten van de negende coronabevraging van de universiteit van Antwerpen blijkt dat 4 op 10 mensen niet van plan zijn om gebruik te maken van de mogelijkheid tot meer sociaal contact: we mogen nu maximaal vier andere mensen ontmoeten, maar velen zullen hun gedrag niet aanpassen.

De mensen die wel kiezen voor meer sociaal contact, geven aan dat ze zich aan deze 'regel van vier' zullen houden. In het algemeen zeggen meer vrouwen dan mannen dat ze de voorschriften zullen respecteren. Van alle 18- tot 35-jarige mannen zegt maar de helft dat ze zich aan de regel zullen houden.

We hebben wel weinig vertrouwen in onze medeburgers. "Slechts 10 tot 15 procent van de mensen - in alle leeftijdscategorieën - denkt dat andere mensen zich goed of zeer goed aan de richtlijn zullen houden", aldus onderzoeker Thomas Neyens (UHasselt/KU Leuven) bij De Morgen. "De oudere generaties denken overwegend dat het de medeburgers soms wel, soms niet zal lukken. We zien vooral minder vertrouwen in andere huishoudens bij de groep van volwassenen, bijvoorbeeld de 18- tot 35-jarigen."

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren