Tagtik

Regenbuien bereiken ons vanmiddag

Vandaag wordt ons weer beïnvloed door een depressie voor de kust van Ierland. De storing die daarmee gepaard gaat zal tijdens de namiddag ons land bereiken vanaf het westen. Aan de voorzijde hiervan wordt tijdelijk warmere maar ook meer onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd.

Vandaag is het eerst overwegend droog met soms brede opklaringen, vooral dan in het oosten van het land. Nadien wordt het bewolkt vanaf het westen met in de namiddag buien. Lokaal kan het onweren. De maxima liggen tussen 20 graden vlak aan zee en op de Ardense hoogten en 26 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost en ruimt naar zuidwest.

Vanavond verlaten de (onweers)buien ons land via het oosten. In de nacht van zaterdag op zondag kan links of rechts nog een bui vallen, maar op veel plaatsen blijft het droog en er zijn af en toe ook opklaringen. Tegen het einde van de nacht vergroot de kans op meer intense buien vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 12 en 16 graden, bij een zwakke veranderlijke tot zuidwestelijke bries.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren