Tagtik

Regenwolken op komst

Maandagnamiddag zijn er opklaringen maar op sommige plaatsen tijdelijk ook veel wolkenvelden. Het blijft overal droog. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 22 graden in Laag-België. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en maandagnacht ontwikkelen er zich soms brede opklaringen. Tegen het einde van de nacht neemt de bewolking vanuit de grens met Frankrijk toe maar het blijft droog. Het kwik daalt naar waarden tussen 5 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het centrum. De oosten- tot zuidoostenwind wordt zwak tot matig.

Dinsdagochtend is het in het centrum en oosten van het land zonnig. In het westen hangt er reeds veel bewolking maar het is er nog droog. In de namiddag trekken er vanuit Frankrijk lokaal intense en onweerachtige buien over ons land. De maxima liggen tussen 20 en 24 of lokaal 25 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Dinsdagavond is het wisselend tot zwaarbewolkt met nog kans op onweersbuien. In de loop van de nacht wordt het op een lokale bui na droog. Tegen het eind van de nacht kan er nevel of een mistbank gevormd worden, en in de Ardennen kunnen lage wolkenvelden de zichtbaarheid beperken. Minima tussen 14 en 17 graden in de meeste streken. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden, in de loop van de nacht draaiend naar het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren