Tagtik

Sancties voor jongeren die besmet terugkeerden met vliegtuig?

Zeker 20 jongeren zijn in Spanje na hun feestvakantie op eigen initiatief op het vliegtuig gestapt nadat ze wisten dat ze besmet waren met het coronavirus.

De jongeren waren met een reisorganisatie op vakantie. Hun ouders vertelden de organisatoren dat ze hun kinderen zelf kwamen ophalen, maar bezorgden hen in plaats daarvan een vliegtuigticket om terug te keren.

Een ander deel van de jongeren die tijdens de feestvakantie besmet raakten, werden met de bus terug naar België gebracht.

De met het vliegtuig teruggekeerde jongeren krijgen mogelijk een sanctie. "We zijn nu de gegevens aan het verzamelen en dan zullen we kijken of we sancties kunnen nemen", aldus Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid bij VRT NWS. "Het is onaanvaardbaar dat je bewust andere mensen in gevaar brengt."

"Ook de passagiers die links en rechts van zo'n besmette jongere hebben gezeten, zullen in quarantaine moeten, net als degenen op de twee rijen ervoor en erachter, omdat zij als hoogrisicocontact worden beschouwd", zo verklaarde hij in Het Laatste Nieuws.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren