Tagtik

'Schrik van elke luchthaven' blijkt Belg te zijn

Een 57-jarige Belg reisde de wereld rond om reiskoffers te stelen op luchthavens. Enkele dagen nadat hij opnieuw had toegeslagen, kon de politie hem eindelijk onderscheppen op de Suvarnabhumi-luchthaven in Bangkok, Thailand. Net voor hij het vliegtuig naar Vietnam wou nemen, kon de politie hem staande houden.

Op camerabeelden was te zien hoe de Belg te werk ging. Terwijl hij aan de bagageband staat te wachten, plaatst hij zijn eigen, vermoedelijk lege, koffer op de band, en neemt vervolgens een koffer van de band van een andere reiziger en gaat hier meteen mee vandoor.

De politie van Bangkok kon hem identificeren doordat een van zijn slachtoffers aangifte had gedaan. De luchthavenpolitie analyseerde de beelden van de bewakingscamera en zagen zo hoe de Belg toesloeg.

De 57-jarige Belg ging meteen over tot bekentenissen en gaf toe dat hij op die manier al 27 reiskoffers had gestolen op luchthavens over de hele wereld.

"Ik keek voor redelijk normale koffers die er niet al te duur uitzagen, zodat de agenten niets verdachts konden zie", verklaarde hij.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren