Tagtik

Staking Charleroi: vluchten vertrekken zo goed als leeg

Op de luchthaven van Charleroi blijft de chaos groot op de tweede stakingsdag van het personeel van het beveiligingsbedrijf Security Masters. Reizigers raken niet tijdig in het luchthavengebouw, zodat veel vluchten zo goed als leeg vertrekken.

De reizigers worden dinsdagochtend met mondjesmaat binnengelaten in het terminalgebouw, maar omdat er te weinig personeel is om de passagiers te controleren, raken veel mensen niet tijdig aan hun gate en missen dus hun vlucht.

Philippe Verdonck, CEO van de luchthaven, geeft bij Belga toe dat veel vluchten zo goed als leeg vertrekken: “We vragen hen om zo lang mogelijk te wachten, tot zoveel als mogelijk passagiers in hebben kunnen stappen, maar we kunnen hen niet tegenhouden."

De CEO verwacht dan ook dat veel luchtvaartmaatschappijen vluchten in de komende dagen zullen annuleren of vanuit Brussel zullen laten vertrekken.

Het personeel van beveiligingsbedrijf Security Masters staakt omdat het vreest voor zijn werkzekerheid en loonvoorwaarden nu BSCA Security, verantwoordelijk voor de beveiliging van de luchthaven, een toekomstige openbare aanbesteding voor de veiligheidscontroles van de passagiers wil gunnen aan twee operatoren in plaats van één. 

(Fausto by Tagtik/Source: Belga, HBvL/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren