Tagtik

Start academiejaar: meteen twee studenten op intensieve

Ten zuiden van de taalgrens is het academiejaar meteen op tragische wijze van start gegaan. Een 21-jarige studente is in Wallonië tijdens een doopritueel in coma geraakt, een andere maakte een zware val van een balkon tijdens een studentenfeestje.

Een meisje nam maandagavond deel aan het doopritueel ‘Roi des bleus’, waarbij de deelnemers zo veel mogelijk bier moeten drinken op korte tijd. Dat levert uiteraard een aanslag op het menselijke lichaam op en dat bekocht een meisje bijna met de dood. Een 21-jarige studente uit Wanfercée-Baulet (Henegouwen) voelde zich onwel worden en viel bewusteloos. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje had water op de longen en moest in een kunstmatige coma worden gebracht. De 21-jarige studente is intussen niet meer in levensgevaar, maar mag het ziekenhuis nog niet verlaten.

Dinsdagavond is dan weer een eerstejaarsstudente aan de UCLouvain zwaargewond geraakt toen ze van een balkon twee verdiepingen naar beneden viel. Dat gebeurde tijdens een feestje van de rechtenstudentenkring Adèle. De 18-jarige studente uit Geldenaken werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis Saint-Pierre in Ottignies overgebracht.

(Skwadra by Tagtik/Source: DH - HLN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren