Tagtik

Stijgende besmettingen: "Hoe sneller aanpassingen, hoe beter"

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt opnieuw in België: het coronadashboard van Sciensano meldt een stijging van het aantal besmettingen op weekbasis met maar liefst 78 procent en ook het aantal ziekenhuisopnames met 19 procent.

Voor biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) is de stijging te wijten aan de besmettelijke deltavariant die nu al goed is voor twee derde van de besmettingen, in combinatie met het reizen. De stijging van de besmettingscijfers is volgens hem maar voor een deel toe te schrijven aan het groter aantal testen.

In 'De Ochtend' op Radio 1 gaf Molenberghs het advies om niet te talmen met het nemen van maatregelen: hoe sneller er aanpassingen komen, hoe sneller de stijgende curve kan worden beïnvloed.

Of er extra maatregelen nodig zijn? Het antwoord op die vraag laat hij over aan de politici die daarover moeten beslissen. De omstandigheden beperken waarin de verspreiding zich snel voordoet of alvast niet meer toelaten dan wat nu het geval is, lijkt dan wel de juiste optie.

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, VRT NWS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren