Tagtik

"Straks aan de feesttafel? Helft heeft corona"

Er staat ons een nieuwe golf van coronabesmettingen te wachten, maar die zal niet het gevolg zijn van Chinese toeristen die opnieuw mogen reizen.

Die verklaring komt van viroloog Steven Van Gucht. In Het Nieuwsblad zegt hij geen acute dreiging te zien vanuit China waar corona vrij spel heeft gekregen na het opheffen van alle coronamaatregelen. 

Volgens de viroloog van Sciensano zal er geen verschil zijn tussen het percentage coronabesmettingen in een vliegtuig vanuit China en een bus Europese toeristen die terugkeren van een skivakantie. "Test iedereen met oudejaar aan een gemiddelde feesttafel, en daar zullen ook gezelschappen bijzitten waar de helft corona heeft. Het virus is ook hier fors aan het circuleren", aldus Van Gucht.

“Na nieuwjaar krijgen we hier waarschijnlijk een nieuwe golf", zo klinkt het nog. "Iedereen gaat dan terug aan het werk en naar school. Dat zal het aantal nauwe contacten en dus de besmettingen weer doen toenemen. Ook de griepepidemie zal dan nog in kracht toenemen."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren