Tagtik

'Tot 25 graden bij de start van het schooljaar'

De zomervakantie zit er bijna op, de start van het schooljaar betekent echter ook de terugkeer van het mooie weer. “De nieuwste weermodellen voorspellen een zomers weerbeeld met een vrij zonnig weertype en geregeld temperaturen tot 25°C. De kans dat kinderen in aangename omstandigheden naar de school kunnen, is groot”, stelt weerman Nicolas Roose van NoodweerBenelux. Vanaf donderdag blijft het immers zonnig en droog in het hele land.

Maandagochtend vallen er opnieuw enkele buien aan zee, en is er ochtendgrijs in de Ardennen. In de loop van de dag wordt het droger over het westen en krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden, waaruit (vooral over het oosten) enkele buien kunnen vallen. De maxima klimmen van 16 of 17 graden in de Ardennen tot 21 graden in het centrum, bij een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind. Aan zee zijn windstoten mogelijk rond 50 km/h. In de nacht van maandag op dinsdag wordt het opnieuw droger en klaart het op vele plaatsen uit, met uitzondering van het Ardense reliëf. Daar kan het soms nog wat druppelen en zorgen nevel, mist of lage wolken voor een verminderd zicht. De minima dalen naar waarden tussen 10 en 16 graden. De wind neemt af in kracht en wordt matig aan zee en meestal zwak in het binnenland uit noord tot noordoost. Dat meldt het KMI.

Dinsdagochtend is het zicht mogelijk beperkt in de Ardennen door nevel, mist en lage bewolking. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is een kleine kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 17 graden op de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is meestal matig uit noordelijke richtingen.

De start van het schooljaar op 1 september zal er een zonder al te veel regen zijn. Langs de oostelijke flank van het hogedrukgebied, ten noorden van Schotland wordt woensdag vochtige lucht naar onze streken aangevoerd. Het is op meerdere plaatsen grijs met laaghangende bewolking en in het zuidoosten van het land ook nevel of mist. Overdag blijft het vaak zwaarbewolkt met lage bewolking en in het noorden van het land is wat motregen niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Donderdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. In het noorden van het land blijft het waarschijnlijk meestal zwaarbewolkt. In het zuidoosten van het land verwachten we brede opklaringen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke richtingen.

Ook vrijdag blijft het droog met zon en wolken. We verwachten opnieuw meer wolkenvelden in het noorden van het land. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Noodweer Benelux - KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren