Tagtik

Twee jaar geleden verdween Théo Hayez: "Blijven hopen op antwoorden"

Op 31 mei 2019 verdween de 18-jarige Belgische tiener Théo Hayez aan de Australische kust in Byron Bay. Vandaag vindt dan ook een wake plaats in Australië om de herinnering aan de verdwenen Belgische rugzaktoerist levendig te houden. Er wordt onder meer een samenkomst georganiseerd en er worden zandtekening gemaakt in Byron Bay, exact twee jaar na zijn verdwijning, daarnaast wordt ook een kader voor profielfoto’s op Facebook gelanceerd “om Théo’s gezicht en naam in de spotlight te houden”.

Na twee jaar hopen de ouders, familie en vrienden van de verdwenen Théo nog steeds op antwoorden. "We blijven welgemeende steunbetuigingen krijgen uit Byron Bay, Australië, België en de rest van de wereld. Die berichten betekenen zo veel voor ons en geven ons de kracht om door te gaan", vertellen zijn ouders in Echo.

Exact twee jaar geleden verliet Théo Hayez, een Belgische student uit Overijse op rondreis in Australië, omstreeks 23.00 uur een nachtclub in het Australische dorp Byron Bay. Sindsdien is de jongeman spoorloos. Al na enkele dagen sloeg de familie van Théo alarm. Zijn paspoort en zijn spullen waren in het hostel waar hij verbleef, blijven liggen. De plaatselijke politie startte meteen een onderzoek en enkele familieleden van de student reisden af naar Australië om te helpen bij de zoektocht. Alle grote middelen werden daarbij ingezet.

Van Théo werd geen enkel spoor teruggevonden: in juli van 2019 werd nabij het strand Tallow Beach wel een pet van hem teruggevonden die hij droeg op de avond van zijn verdwijning.

De politie vermoedt dat de jongeman waarschijnlijk verongelukte aan de kliffen rond de vuurtoren. Daar werden zijn laatste gsm-signalen opgevangen. Intussen is de zaak overgedragen aan de NSW Coroner, een onderzoeksrechter, die eind november een rapport zou voorstellen. Het onderzoek gaat dus nog steeds verder. "De laatste keer dat we met het team van de coroner spraken, waren we gerustgesteld toen we zagen hoe serieus ze met hun werk omgaan: de onderzoeken verifiëren die de politie uitvoerde", zegt papa Laurent Hayez aan Echo. Hij hoopt dat hij naar Australië zal kunnen afreizen om de hoorzitting van de coroner bij te wonen. "Ik zal blij zijn om mijn Australische familie en de ongelofelijke gemeenschap in Byron Bay te zien, en vooral: ik hoop dat antwoorden gevonden zullen worden op onze vele resterende vragen."

(Skwadra by Tagtik/Source: Echo/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren