Tagtik

Twijfel na Overlegcomité: "Het wordt een dubbeltje op zijn kant"

Margot Cloet van de koepel Zorgnet-Icuro is niet geheel gerust na het horen van de versoepelingen op het Overlegcomité vrijdag.

"Het wordt een dubbeltje op zijn kant. Ik had liever wat meer behoedzaamheid gezien, want het is nu heel veel in één keer", reageert Cloet bij VRT. "We hopen dat de curve niet opnieuw gaat stijgen. Dat ziet er momenteel niet naar uit, maar zolang niet iedereen is ingeënt, moeten we voorzichtig zijn. Het virus circuleert nog in de ziekenhuizen. Zij krijgen ook de boodschap om nog niet te veel bezoekregels te versoepelen omdat dat gevaarlijk zou kunnen zijn. Ik ben blij met de versoepelingen, maar het blijft toch nog uitkijken.

Margot Cloet van de koepel Zorgnet-Icuro vraagt ook om het zorgpersoneel zeker niet uit het oog te verliezen de komende maanden. "Zij hebben tijdens de hele coronacrisis hard gewerkt en willen dat blijven doen, maar hebben ook nood aan rust. Dus ik hoop dat mensen daar ook rekening mee houden als ze de komende tijd dingen organiseren waar veel mensen bij elkaar komen en er hoge risico’s zijn."

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren