Tagtik

"Uitgeprocedeerde illegalen repatriëren naar land van herkomst"

De oplossing voor de hongerstakende illegalen is makkelijk. Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Hij richt zich tot Sammy Mahdi: "Uitgeprocedeerde illegalen, die bewust(!) de wet overtreden, repatriëren naar hun landen van herkomst.", klinkt het.

Een regeringscrisis lijkt nabij als het dossier van de hongerstakende illegalen in Brussel nog lang blijft aanhouden. De illegalen, uitgeprocedeerde asielzoekers, willen geregulariseerd worden en proberen druk te zetten op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Mahdi wil niet toegeven aan die chantage, maar verschillende regeringspartijen eisen nu dat premier De Croo ingrijpt.

Van Grieken vindt dat een repatriëring in plaats van een regularisatie de enige oplossing is. "Gratis tip voor Sammy Mahdi om die probleem van de regeringstafel te evacueren”, zo richt Van Grieken zich op Twitter tot Mahdi. “Uitgeprocedeerde illegalen, die bewust (!) de wet overtreden, repatriëren naar hun landen van herkomst. Ciao! Illegaliteit is criminaliteit.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren