Tagtik

Ultieme oproep naar tips over 25 jaar oude moord op rijkswachter

Zondag 14 november is het exact 25 jaar geleden dat rijkswachter Peter De Vleeschauwer werd ontvoerd uit de kazerne van Sint-Niklaas waar hij werkte. Hij werd nog diezelfde avond vermoord, maar zijn lichaam werd pas zes weken later teruggevonden. Het lichaam van de rijkswachter wordt gevonden op de oever van de Schelde in Hamme. Hij bleek gedood te zijn met een nekschot. Deze opvallende moordzaak die heel België domineerde, bleef in tussentijd onopgelost.

De onderzoeksrechter wil het dossier afsluiten en een dader is alsnog niet gevonden. Steeds meer lijkt een interne afrekening binnen de rijkswacht een plausibele mogelijkheid. "Eens rijkswachters, collega’s van Peter, al te nadrukkelijk in beeld kwamen, werden de rangen binnen het korps gesloten. Het gerechtelijk onderzoek werd in een andere richting gestuurd en er werd een mistgordijn opgetrokken. Het was zo opvallend dat men over kwaad opzet kon spreken, over manipulatie van het onderzoek. Het deed me vermoeden dat deze moord niet mocht worden opgelost", zegt Chris De Vleeschauwer, de broer van het slachtoffer, bij VRT.

Het onderzoek zit intussen in een eindfase en zal worden afgerond. Chris De Vleeschauwer zegt dat hij wil dat het onderzoek stopt, zodat hij zelf namen kan noemen. Hij doet wel nog een ultieme oproep aan ex-rijkswachters die meer weten over de moord om te getuigen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Journaal/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren