Tagtik

Van Ranst: getal van 50 kinderen is nauwkeurig gekozen

De onzekerheid over het al dan niet doorgaan van jeugdkampen deze zomervakantie is van de baan. Er mogen officieel 50 kinderen of jongeren samen op kamp. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat cijfers heel bewust gekozen. 

"Het is duidelijk dat je geen kampen voor minder dan 50 personen kan organiseren, dan zouden het geen kampen zijn. Uit alle studies blijkt dat kinderen zelden ziek worden, en dat het ziekmakend vermogen zeer klein is. Het is dus geen heel groot probleem om 50 kinderen samen te brengen." Bovendien gaan die kampen vaak in openlucht door.

Volgens Van Ranst gaat het bovendien om een graduele versoepeling. "Vandaag mogen er een tiental kinderen samen in een bubbel in de klas, vanaf 2 juni is het voorstel om dat getal op te trekken tot 20 en dan is het wachten op 1 juli voor die bubbel van 50.", klinkt het bij Van Ranst.

Volwassenen mogen echter nog steeds niet in groepen van 50 personen samenkomen. Daar is een simpele verklaring voor. "De overdracht is veel minder groot bij kinderen. En, ook de traceerbaarheid is belangrijk. Men weet wie in de bubbel zit. Ook over een versoepeling voor de volwassenen tegen de zomer wordt echter nagedacht.", besluit hij.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture : Unsplash)

Ook dit kan u interesseren