Tagtik

Van Ranst: "Iedereen merkt het: we zitten in nieuwe coronagolf"

"Iedereen merkt het allicht: we bevinden ons in een nieuwe coronagolf." Dat zegt viroloog Marc Van Ranst in een reactie op de Belgische coronacijfers van deze week.

Momenteel liggen er 1.022 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat betekent een stijging van 15 procent ten opzichte van een week geleden. Ook de nieuwe vastgestelde besmettingen nemen weer fors toe. In de week van 11 tot en met 17 juni werden er gemiddeld 2.756 per dag genoteerd, goed voor een toename van bijna 50 procent.

"Omdat er nu veel minder getest wordt dan vroeger, mogen we de absolute cijfers eigenlijk niet meer vergelijken", zegt viroloog Marc Van Ranst. "Maar iedereen merkt het allicht wel op in zijn of haar omgeving: we bevinden ons in een nieuwe coronagolf. Een golf die aangedreven wordt door de BA.4- en – vooral – de BA.5-variant. Al drie à vier weken lang gaan de coronacijfers geleidelijk aan weer omhoog en afgaande op de vorige golven mogen we ervan uitgaan dat die stijging nog zeker vier à vijf weken zal aanhouden."

(Skwadra by Tagti/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren