Tagtik

Vanaf eind mei met vakantie in Turkije?

De Turkse minister van Toerisme Mehmet Ersoy maakt zich sterk dat Turkije vanaf eind mei stap voor stap opnieuw toeristen zal kunnen verwelkomen. De minister vermoedt wel dat internationale vluchten pas vanaf juni terug mogelijk zullen zijn.

Turkije heeft reeds heel wat maatregelen getroffen om het dagelijkse leven zo veilig mogelijk te organiseren, rekening houdend met de coronapandemie. Men hoopt er dan ook dat men weldra opnieuw toeristen kan ontvangen. "We hebben belangrijke hygiënische maatregelen getroffen", klinkt het hoopvol bij de minister. Zo heeft de Turkse regering onder meer een programma met strikte regels opgesteld voor de horeca, en een lijst gemaakt van toegankelijke ziekenhuizen en hun capaciteit in toeristische gebieden.

Toerisme is heel belangrijk voor de Turkse economie, dus is het niet onlogisch dat Ersoy hamert op een snelle heropstart. De Turkse minister van Toerisme rekent erop dat als de pandemie onder controle blijft, er dit jaar zo'n 58 miljoen bezoekers naar Turkije zullen komen, in 2021 verwacht hij 63 miljoen toeristen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren