Tagtik

Vanaf maandag alle remmen los op Engelse 'Freedom Day'

Maandag 19 juli worden de meeste beperkingen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, in Groot-Brittannië opgeheven. Door de stijging van het aantal besmettingen moeten echter steeds meer Britten in 'self-isolation' omdat ze in contact zijn gekomen met een besmet persoon.

In Engeland wordt gevreesd dat de 'pandemic' zal veranderen in een 'pingdemic': via de app 'Test and Trace' horen de Britten een 'ping' als zij de instructie krijgen om zich te isoleren omdat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon.

Veel experten zijn gekant tegen het opheffen van de maatregelen nu in Groot-Brittannië dagelijks opnieuw meer dan 50.000 nieuwe besmettingen worden gerapporteerd: zij vrezen dat dit de kans vergroot op nieuwe, besmettelijkere varianten. Vorige week kregen volgens The Sunday Times ruim 530.000 Britten de instructie om 10 dagen in zelfisolatie te gaan.

Zaterdag werden enkele lijnen van de Londense metro al stopgezet omdat er te weinig personeel was in de controlekamer. Ook de voedselbevoorrading zou in het gedrang kunnen komen als plots te veel winkelpersoneel of vrachtwagenchauffeurs de instructie tot zelfisolatie zouden krijgen.

Vanaf maandag verdwijnt in Groot-Brittannië de mondmaskerplicht en de social distancing, mogen discotheken opnieuw open en zijn er geen beperkingen meer voor het aantal mensen op evenementen zoals muziekconcerten en sportwedstrijden.

(Fausto by Tagtik/Source: The Sunday Times/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren