Tagtik

Vanaf woensdag worden kinderen zonder mondmasker geweigerd

Maandag en dinsdag zal het onderwijzend personeel nog in dialoog gaan met de ouders van kinderen die zonder mondmasker op school verschijnen. Vanaf woensdag worden ze vervolgens pertinent geweigerd als ze geen mondmasker dragen. Dat meldt Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Er komt dus een overgangsperiode van twee dagen in het katholiek onderwijs zodat directeurs met ouders in dialoog kunnen gaan wanneer kinderen zonder mondmasker aan de schoolpoort verschijnen. Lieven Boeve, de topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil zulke scenario's absoluut voorkomen.

Het Overlegcomité besliste vrijdag dat leerlingen vanaf het eerste leerjaar tot aan de kerstvakantie een mondmasker moeten dragen op school. Dat vinden heel wat ouders echter een overdreven maatregel. Verschillende ouders contacteerden de directies dan ook met de boodschap dat hun kind geen mondmasker zal dragen. "Ouders dreigen zelfs met een ingebrekestelling waarin de opgelegde maatregelen worden aangevochten", stelt Boeve. Katholiek Onderwijs Vlaanderen verstuurde zondagavond daarom nog een nieuwsbrief met advies naar alle directies. "Ik roep dan ook op om de maatregel van het Overlegcomité te respecteren. Het kan niet zijn dat onze schoolteams als politieagenten aan de schoolpoort moeten optreden", klinkt het.

Het Katholiek Onderwijs roept de scholen ook op om het welbevinden van de leerlingen niet uit het oog te verliezen. Zo kunnen kinderen het mondmasker uitdoen wanneer ze stilzitten en stil zijn in een goed geventileerde ruimte met voldoende afstand tussen de leerlingen. Regelmatig mondmaskerpauzes voorzien wordt aangeraden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren