Tagtik

Vandenbroucke: 'Er komen geen versoepelingen voor Kerst en Nieuwjaar'

Minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke stelt dat tijdens de kerst- en nieuwjaarsfeesten dezelfde coronaregels als nu zullen gelden. Bijgevolg ziet het er naar uit dat er dus geen versoepelingen op het Overlegcomité zullen ingevoerd worden, als het van de Vooruit-politicus afhangt. Strengere maatregelen kunnen zelfs volgen, wanneer de besmettingscijfers door de omikronvariant omhoog zouden schieten, benadrukt VDB.

Minister Vandenbroucke is wel absoluut een voorstander van een zelftest vooraleer je met andere gezinnen afspreekt: "Dat is gewoon een goed idee. Gewoon even checken met de zelftest hoe het zit."

Antwerps gouverneur Cathy Berx stelde voor om de feestdagen door te brengen in contactbubbels van maximaal drie gezinnen binnen, maar dat ziet Vandenbroucke niet zitten. "We hebben een hele tijd zo gewerkt. Dat heeft goed gewerkt", zei hij. "Maar onderhand weten mensen wel wat het betekent om contacten verminderen." Hij rekent erop dat gezinnen zelf een inschatting kunnen maken. Bovendien is het moeilijk om die maatregelen in wetten en decreten te gieten, gaf Vandenbroucke toe.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Journaal - De Standaard/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren