Tagtik

Verboden demonstratie in Den Haag loopt uit de hand

In Den Haag is een onverwachte en verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen compleet uit den hand gelopen. De politie heeft zelfs het Binnenhof en het winkelgebied in het centrum moeten afsluiten. Een groep voetbalsupporters kwam zelfs betogen. "Dit heeft niets meer met een normale demonstratie te maken.", meldde de politie geïrriteerd.

Vanmorgen kwamen honderden mensen samen in Den Haag, ondanks een verbod. Ze scandeerden verschillende kreten en hielden een sitdown. De politie kwam toen al te paard ter plaatse. Er werd toen al iemand met een groot zwaard gespot. 

Burgemeester Johan Remkes gaf rond het middaguur alsnog toestemming aan de betogers dat ze tot half twee mogen demonstreren, maar dat tijdstip werd niet gerespecteerd. De gemeente gaf aan dat de betogers na half twee bekeurd of aangehouden konden worden. Daarna bleven echter nog veel mensen hangen op het Malieveld. Ook voetbalsupporters waren naar het Malieveld gekomen.

Op Twitter meldt de politie dat ze de demonstranten meerdere malen hebben aangesproken en gewaarschuwd hebben om het terrein te verlaten. De waarschuwingen werden echter genegeerd. "In opdracht van de burgemeester is de politie overgegaan tot aanhouding.", aldus de politie op Twitter.

Vervolgens zocht nog een groep voetbalsupporters bij het Centraal Station de confrontatie met de politie. "Dit heeft niets meer met een normale demonstratie te maken.", aldus de politie op Twitter. De groep voetbalsupporters werd vervolgens met waterkanonnen en politiepaarden verdreven naar het Malieveld. (Skwadra by Tagtik/Source: ANP)

Ook dit kan u interesseren