Tagtik

Verdachte zaak-Maddie McCann schuldig aan nóg een verkrachting?

Een Ierse vrouw is van mening dat zij ook het slachtoffer is geworden van Christian Brueckner, de 43-jarige Duitse zedendelinquent die verdacht wordt van de verdwijning van Madeleine McCann.

In 2004, toen zij werkte in het Portugese Praia da Rocha, niet ver van Praia da Luz, de plaats waar Maddie in 2007 verdween, werd de vrouw in haar appartement verkracht. De dader werd nooit gepakt. Dat de Duitser vorig jaar werd veroordeeld voor de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in Praia da Luz in 2005, deed haar terugdenken aan haar eigen verkrachting, zo vertelde de Ierse vrouw bij de Britse kwaliteitskrant The Guardian.

"Als de politie haar job had gedaan, als dit inderdaad dezelfde man is die de Amerikaanse vrouw en Madeleine McCann heeft ontvoerd, dan hadden ze de aanval op haar kunnen voorkomen, en dan zou Madeleine nu thuis zijn bij haar ouders", aldus de vrouw.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Dertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

(Fausto by Tagtik/Source: Guardian, De Standaard/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren