Tagtik

Verlossend nieuws voor huizenjagers

Wie al even droomt van een eigen stekje of een nieuwe woonst, moest de afgelopen twee maanden geduld uitoefenen en genoegen nemen met het scrollen door online advertenties. Maar vanaf vandaag komt daar verandering in! De huisbezoeken voor wie een woning wil kopen of huren kunnen vanaf vandaag weer. De voorbije acht weken mochten makelaars kopers en verkopers en huurders en verhuurders niet met elkaar in contact brengen , maar dat mag vanaf vandaag dus wel weer, uiteraard met heel wat veiligheidsvoorschriften die moeten gerespecteerd worden.

Vlaams minister van Wonen Mathias Diependaele (N-VA) heeft alle veiligheidsvoorschriften in een draaiboek gegoten. "Er moet voldoende afstand zijn tussen de makelaar en de koper, verkoper, huurder of verhuurder in het immokantoor. Ze moeten ook elk afzonderlijke balpennen gebruiken en er moet eventueel ook plexiglas voorzien zijn", vertelt minister Diependaele in De Ochtend op Radio 1.

"In een bewoonde woning kunnen er maar een bepaald aantal bezoeken per dag plaatsvinden. Ook hier proberen we ervoor te zorgen dat de afstandsregels worden respecteerd: mensen mogen niet samen de lift nemen en moeten afspreken wie eerst de trap opgaat, binnendeuren worden opengezet zodat mensen zo weinig mogelijk dingen moeten aanraken. Mondmaskers zijn verplicht, dat lijkt me een minimum."

Dat kan je natuurlijk moeilijk controleren, geeft Diependaele toe. "We gaan ervan uit dat iedereen intussen begrijpt dat die maatregelen nodig zijn. We doen beroep op het gezond verstand van de mensen om zich daaraan te houden."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren