Tagtik

Vier familieleden sterven bizarre dood in wijnkelder

Vier mannen van dezelfde familie uit het Italiaanse Cosenza zijn afgelopen zaterdag kort na elkaar overleden. De familie was bijeengekomen om hun zelfgemaakte wijn naar de vaten te brengen, zodat ze daar het hele jaar van konden drinken. Op tragische wijze eindigde deze familiebijeenkomst echter in een absoluut drama.

De slachtoffers zijn Valerio Scofano (50), zijn broer Giacomo (70), zijn zwager Santino Carnevale (70) en de zoon van Carnevale: Massimo (40).

Een van de mannen ging de kelder in om de wijn te roeren, maar verloor zijn evenwicht en viel in de tank, waarna zijn familieleden hem eruit probeerden te halen. De andere mannen vielen echter meteen neer op de grond toen ze de kelder binnenkwamen. Ze stierven allemaal vlak na elkaar. De boosdoener bleek een giftig gas te zijn dat uit het vat kwam en ingeademd werd. De officier van justitie, Pierpaolo Bruni, zegt dat de kamer niet voldoende geventileerd was voor de grote hoeveelheid koolstofdioxide die vrijkomt tijdens het fermentatieproces. Tijdens het fermentatieproces van wijn komen immers kooldioxidedampen vrij. Als die concentratie dermate hoog is, zorgt dat ervoor dat een ruimte onvoldoende zuurstof bevat.

(Skwadra for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren