Tagtik

Vrijend koppeltje in paars sprookjesbos

Het Hallerbos maakt zich op voor een stormloop aan natuurliefhebbers. Vanaf dit weekend zal dit wel heel bijzondere bos in ons land opnieuw kijklustigen van over de hele wereld lokken.

Midden april staat al enkele jaren garant voor sprookjesachtige paarse taferelen in het Brabantse Hallerbos. Dankzij de prachtige hyacinten wordt het 550 ha grote bos jaarlijks omgetoverd in een paarse vallei. Dat lokt jaar na jaar steeds meer binnenlandse, maar ook duizenden buitenlandse toeristen naar de streek van Halle. Het bekendste bos van België zal drie weken lang feeëriek paars kleuren.

De pendelbussen naar het Hallerbos rijden pas vanaf het paasweekend en het Hyacintenfestival start pas over een week. Toch hebben veel natuurliefhebbers hier niet op gewacht. Heel wat mensen profiteerden van het mooie weer om nu al naar het Hallerbos te trekken om de vroege bloei van de boshyacinten en de witte bosanemonen, die nu al in bloei staan, te bewonderen. Dat bracht meteen al heel wat werk mee voor de stewards. Niet iedereen blijft immers op de afgezette paden, waardoor heel wat boshyacinten worden platgetrapt. "We hebben zelfs al een vrijend koppel moeten onderbreken", stelt een vrijwilliger in Het Nieuwsblad. "Als dat zo verder gaat, zijn er over twintig jaar geen boshyacinten meer. Dus een boodschap aan iedereen: kom genieten maar hou je aan de regels, blijf op de paden, hou je hond aan de leiband en pluk geen bloemen. En als het even kan, neem je afval mee naar huis."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren