Tagtik

Vrouw Bart De Pauw: "Ik wil mijn man steunen"

Ines De Vos, de vrouw van Bart De Pauw, wou er vandaag op de tweede dag van het proces absoluut bij zijn. "Ik wou mijn man steunen", zegt ze donderdagochtend aan HLN-journaliste Nathalie Dyck. "Het was gisteren een heftige dag, maar dat was te verwachten. We gaan vandaag in de rechtbank horen wat de andere kant van het verhaal is."

"Ik denk dat jullie wel zullen verschieten van sommige dingen", voorspelt Bart De Pauw donderdagochtend bij het betreden van het gerechtsgebouw in Mechelen. Over een eventuele schuldbekentenis zegt hij: "Ik wil niks spoilen, jullie zullen het straks wel horen." Over gisteren zegt De Pauw: "Het was heftig". Over vandaag is De Pauw "eerder opgelucht, dat we nu een aantal dingen kunnen zeggen".

"Het is de eerste keer in vier jaar dat ik mij kan verdedigen. Dat is lang wachten", zegt De Pauw.

TV-maker Bart De Pauw moet zich woensdag en donderdag op zijn proces verantwoorden voor belaging en elektronische overlast. Het parket van Antwerpen startte vier jaar geleden een gerechtelijk onderzoek wegens mogelijke stalking. Dat onderzoek is intussen afgerond en nu begint met het proces de volgende fase. 13 vrouwen die mogelijk het slachtoffer zijn geworden van De Pauw: actrices, medewerksters en stagiaires van zijn productiehuis Koeken Troef! Van die 13 vrouwen hebben er 9 zich burgerlijke partij gesteld. Dat wil zeggen dat ze deelnemen aan het proces om er erkend te worden als slachtoffer en een schadevergoeding te eisen. De vrouwen zeggen zelf dat ze een symbolische euro schadevergoeding vragen en dat het hen om de erkenning te doen is, niet om het geld. De 4 andere vrouwen houden zich afzijdig.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN - VTM/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren