Tagtik

Waarom kwam de voorspelde 20 graden er niet?

Woensdag werd een temperatuur tot wel 20 graden voorspeld, maar de temperaturen blijven daar ver van verwijderd. Weerman David Dehenauw komt op Twitter met een verklaring.

"Ik had gisteren al gezegd dat er vaak bewolking ging zijn, maar er is wellicht zoveel zand aanwezig in de lucht dat niet alleen de optische dichtheid van de wolken groter is (waardoor er minder zon door kan schijnen) maar ook de vorming van nog meer wolken wordt bevorderd", zo schrijft de weerman in een tweet.

"Dit heeft als gevolg dat de temperaturen ongeveer 5 graden (!) lager zijn dan voorspeld. De weercomputers (en dus wij) kunnen rekening houden met een gemiddelde zandconcentratie in de lucht bij dergelijke evenementen", zo gaat hij nog voort.

"Studies uit het verleden geven verschillen aan van +/- 1 graad (...), maar dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière. Voer voor nog veel wetenschappelijke discussies, maar zeer jammer voor de mensen die wilden genieten van de beloofde lentewarmte. De weerman wikt, de natuur beschikt."

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter/Picture: Pixabay)

 

Ook dit kan u interesseren