Tagtik

Wat doen als jouw baas naar je begint te roepen?

De populaire Nederlandse presentator Matthijs Van Nieuwkerk is van zijn sokkel gevallen: de Nederlandse krant De Volkskrant bracht aan het licht dat hij medewerkers van zijn tv-programma De Wereld Draait Door vaak uitschold en vernederde.

In België krijgt bijna 1 op de 5 werknemers te maken met een tirannieke baas, zo bleek uit een bevraging van hr-dienstengroep Liantis bij 7.500 Belgische werknemers.

Bij HLN legt psychologe Elke Geraerts van Better Minds at Work uit hoe je het beste reageert als je een tierende baas tegenover je krijgt.

"Op het moment dat een collega of baas roept tegen je, kun je jezelf best distantiëren uit de ruimte. Het is helemaal niet onbeleefd om even weg te stappen, roepen is net dat wat onbeleefd is", aldus Geraerts. Terugroepen is uit den boze: "Dan maak je dezelfde fout en begint de werkvloer op een peuterschool te lijken."

Later terugkomen op het incident is wel een goed idee: "Ga in gesprek met de schreeuwer en geef aan dat je zulke communicatie niet prettig vindt. Zeg dat je openstaat voor feedback, maar op een normale en respectvolle manier."

(HL/Source: HLN/Picture: Lukas via Pixabay)

Ook dit kan u interesseren