Tagtik

Wat moet je nu doen met je Tomorrowland-tickets?

De burgemeesters van Boom en Rumst hebben de vergunningsaanvraag voor Tomorrowland om een uitgestelde editie van het dancefestival te organiseren eind augustus en begin september geweigerd. Bijgevolg mag dancefestival Tomorrowland deze zomer dus niet doorgaan.

Burgemeesters Jeroen Baert van Boom en Jurgen Callaerts van Rumst (allebei N-VA) vegen een vergunning voor Tomorrowland van tafel en staven hun beslissing met dat het organiseren van TML een te groot gevaar voor de volksgezondheid en de openbare orde zou betekenen. De politie zou het controleren van zoveel coronacertificaten niet kunnen bolwerken en op dit moment is het ministerieel besluit dat evenementen tot 75.000 personen vanaf 13 augustus mogelijk moet maken er nog niet. Dat zijn volgens de burgemeesters van Boom en Rumst genoeg redenen om Tomorrowland komende zomer niet te laten doorgaan. "We hebben de persoonlijke, wettelijke en morele verplichting om de openbare rust, veiligheid en gezondheid te waarborgen", stellen de burgemeesters.

Bijgevolg mag de uitgestelde editie van het dancefestival, die moest plaatsvinden in recreatiedomein De Schorre tijdens het laatste weekend van augustus en het eerste van september, niet doorgaan. Beide weekends waren echter al volledig uitverkocht. Wie bij de gelukkigen was en een ticket kon bemachtigen, zal voorlopig nog even moeten wachten op een eventuele terugbetaling. "We gaan in de komende dagen zeker communiceren over de tickets, maar voorlopig is het nog even bekijken wat we gaan doen. Misschien dat we de beslissing nog aanvechten", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "Mocht het dan toch echt niet kunnen doorgaan, dan zullen waarschijnlijk heel wat mensen hun ticket overzetten naar 2022."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren